Nuclear Glitter

Blog by Adina Zuga
Magazine

Zaboravi Anti-Age režim. Anti-Pollution režim je sve što trebaš.

Prezauzet stil života i promjena zraka ima direktan utjecaj na ono kako se osjećamo i kako izgledamo. Suha, umorna koža i česti problemi sa bubuljicama su ‘normalna’ pojava među stanovnicima velikih gradova.

Šta je onečišćenje zraka?
Kada govorimo o onečišćenju zraka, mislimo na čestice i hemikalije u zraku oko nas. One se nakupljaju na koži i mogu čak probiti gornje slojeve kože, bilo da se radi o prljavšiti, prašini ili svakodnevnom otpadu hemikalija koje dolaze iz automobila.

Kako onečišćenje utječe na našu kožu?
Ove tvari se nakupljaju na koži i probijaju gornje slojeve kože. Što je najgore, one se lijepe za kožu, njeno ulje i kreme i šminku, te tako stvaraju onečišćeni film preko kože koji guši stanice, i rezultira suhom kožom, aknama, dehidriranošću kože, linijama i borama.

Može li šteta već uzrokovana onešićenjem biti popravljena?
Koža se sama popravlja, stoga je bitno da koristite proizvode bogate antioksidansima koji pomažu tom procesu, pogotovo noću. Ja koristim Afrodita Anti-Pollution Hydra Patch za normalnu do mještovitu kožu nakon Afrodita Hydraboost seruma koji ojačava prirodni proces regeneracije kože i usporava njeno starenje.

Kako možemo zaštiti kožu od zagađenja zraka?
Koristiti proizvode kreirane za rješavanje ovog problema. Neophodno je također osigurati rutinu čišćenja lica koja će biti česta i temeljna, i koja ima element masaže koji stimulira limfni sistem i ispušta toksine.

Koji sastojci su najbolji u borbi protiv zagađenja?
Najbolji sastojci protiv čestica onečišćenja, dima cigareta i UVA zraka su jojobino ulje i provitamin B5, te PatcH2O – tehnologija koja štiti i djeluje kao H20 flaster na koži.

Šta su antioksidansi?
Antioksidansi se primjenjuju topikalno. Bitno je uvesti antioksidanse u svoj režim njege kože jer čiste štetne čestice, te održavaju kožu zdravom i sjajnom.

Kada bi morali primjeniti samo jednu stvar u beauty rutini protiv onečišćenja, šta bi to bilo?
Ne čekajte da operete zagađenje sa lica navečer. Čim uđete u kuću, očistite kožu. Što duže onečišćene čestice budu na vašoj koži, to je njihov učinak lošiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *