Nuclear Glitter

Blog by Adina Zuga
Glowing Dewy Skin
Beauty Blog Main Skincare

#ČoksaRutina za Šljokicu

Ukoliko vas zanima kako sam postala boginja svjetlucavog lica toliko da je i mjesec ljubomoran na mene – na pravom ste mjestu.

Svoju putanju sam započela prije mjesec dana. Najveći problem zbog kojeg sam imala užasne procese na koži je bio – alkohol. I trebalo mi je dosta vremena da to shvatim. Zapravo je to shvatila Nina (@cokolina.nina), koja nas je naučila pravilnom skidanju šminke (a mislili smo da znamo skinuti šminku).

Moja koža je normalna, ali osjetljiva na alkohol. Imajte ovo na umu prije nego krenete da koristite proizvode koje ja koristim. Ukoliko imate drugačije stanje kože, posavjetujte se sa @cokolina.nina i pregledajte njene videe.

KORAK 1 & 2:

Operem lice sa Alverde Natural Cosmetics Beauty & Fruity Face pjenom za čišćenje lica. Proces započnem rukama, a završim ga sa četkom za lice (oko 2 minuta). Na ovaj način očistim svaki milimetar svog lica i uklonim prljavštinu u šminku koju inače ne bih mogla ukloniti rukama.

KORAK 3: Uzmem Balea 3in1 maramicu (bez parfema i alkohola) i prepolovim ju na dva dijela. Jedan dio iskoristim za skidanje ostataka maskare i saperem vodom. Drugi dio ostavim za sutra (Čoksa u ekonomiju da se baci).

KORAK 4: Balea Soft & Clear 3in1 Aktivkohle piling dva puta sedmično – onda kada smatram da je mojoj koži potreban.

KORAK 5: Nanesem Ziaja Goat’s Milk kremu na lice. Ovu kremu koristim i ujutro i naveče.

BONUS TRIKOVI:

  • Koristim Balea Water Spray tokom dana da mi koža bude hidrirana
  • Ziaja Goat’s Milk face mask 2 puta sedmično
  • Balea Fluid za tvrdoglave bubuljice tokom noću (veoma važno je da se ne izlažete suncu dok imate fluid na licu)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *