Digital divas
Magazine

Digital Divas by Avon

U nedjelju je u Sarajevu održana treća Digital Divas by Avon konferencija namijenjena Beauty i Fashion blogerskoj zajednici.

Digital Divas event je postao jedan od najzanimljivijih blogerskih susreta na našem podneblju i ovoga puta je naše mjesto susreta bio predivni Hotel Malak Regency čiji je markonaski interijer prevladao vašim Instagram feedom (ako pratite bar jednu bosanskohercegovačku blogerku).

Odaziv na Digital Divas by Avon je do sada najveći, ali sumnjam da će stagnirati u budućnosti, budući da je tek treća konferencija po redu i tek otkrivamo čari i korisnost ovakvih konferencija, kojih definitivno treba više.

Glavni cilj Digital Divas konferencije je razmijena blogerskih iskustava i dijeljenje korisnih informacija. Specijalni gost konferencije je bila blogerka Branislava Antović, koja je ispričala svoju priču iza bloga – odnosno kako kao diplomirani žurnalista nije mogla pronaći 8-4 posao, te kako joj je blog donio mnogo novih ponuda, ali i kako je teškim radom, trudom i odricanjem došla do blogerskog tima, firme i zarade.

Andrea Tomašević Kolenda koju ste vjerovatno upamtili pod pseudonimom Enina mama na Instagramu, je podijelila svoju priču kako je njen blog zasmetao poslodavcu. Jako me je inspiriralo njeno predavanje, jer ni u jednom momentu nije pomislila o odustajanju od svog bloga – iako joj je stalni, sigurniji posao visio o koncu zbog istog.

Direktorica PR agencije PRAG, Sanela Tunović-Bećirović, je prenijela svoje iskustvo i znanje kada je riječ o Komunikaciji sadržaja. O trendovima u digitalnom svijetu nam je pričala Almedina Aganović, a Ljubica Soldo je govorila o marketingu u doba bloggera. Fotograf Samir Geko nam je govorio o umijeću fotografije i kroz radionicu sa blogerkama pospješio naše znanje i iskustvo kako bi u budućnosti naši feedovi izgledali još privlačnije.

Šejla Korjenić iz kompanije Avon se osvrnula na saradnju Avona sa blogerkama. Avon i blogerke imaju jaku partnersku vezu zadnjih nekoliko godina, jer su bitan izvor informacija i objektivnih mišljenja. Avon je jedan od onih brendova o čijim proizvodima možete napisati ono što stvarno mislite i objektivno ih predstaviti svojim čitateljima. I to je samo jedan od mnogih razloga zašto Avon ima tako uspješnu saradnju sa našim blogerkama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *