Nuclear Glitter

Blog by Adina Zuga
Beauty Skincare

Aloe Vera: Holika Holika 99% Gel vs. Prirodni Gel?

Ja sam velika obožavateljica Aloe Vere i često je koristim za kožu lica, stoga sam nedavno nabavila Holika Holika Aloe 99% Gel kako bih ga uporedila sa 100% prirodnim gelom koji inače koristim za liječenje tamnih mrlja od bubuljica i upalnih procesa na licu. Holika Holika Aloe Vera gel je inače jedan od najprodavanijih proizvoda i vrlo rijetko ga možete naći na stanju. Ja sam svoj poručila sa BeautyBay stranice koja dostavlja u Bosnu i Hercegovinu. Poštarina je besplatna ako naručite proizvode u vrijednosti od 30 eura. Ovaj gel na Beauty Bay stranici košta €8.95 i do kraja teksta ćemo saznati da li vrijedi tih para.

SASTAV 99% ALOE VERA HOLIKA HOLIKA GELA:

Znate kako inače blogerke stave sastav proizvoda u po blog posta da nema nikakvu svrhu, pa moram i ja:

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Centella Asiatica Extract, Bambusa Vulgaris Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Zea Mays (Corn) Leaf Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Citrullus Lanatus (Watermelon) Fruit Extract, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Polyacrylate, Carbomer, Triethanolamine, Fragrance, Phenoxyethanol

Šalim se. Idemo prevesti ove sastave na naški jezik i vidjeti šta to stavljamo na lice. 

Osnovni sastojak:
92% Aloe soka dobivenog iz lista (vidite kako nas to 99% prevari?)
Ostali prirodni ekstrakti:
Ekstrakt iz Lotusa
Ekstrakt iz Gotu Kole
Ekstrakt iz Bambusa
Ekstrakt iz krastavca
Ekstrakt iz kukuruza
Ekstrakt iz lista kupusa
Ekstrakt iz lubenice

PEG-60 hidrogenirano ricinusovo ulje: Mali postotak, od kojih vam neće nastati brkovi. PEG-60 je polimer etilen oksida. Hidrogenirano ricinusovo ulje je polietilen glikola hidrogeniranog ricinusovog ulja sa prosječno 60 molova etilen oksida. Koristi se kao sastojak u parfemima i kao sufakant (sredstvo za čišćenje). Sinonimi za ovaj sastojak su polietilen glikola 3000 Hidrogenirano ricinusovo ulje, polioksiletilen (60) hidrogenirano ricinusovo ulje. Bezopasan.

Natrijev Poliakrilat (Hidrogel): se koristi zbog sposobnosti da apsorbira površinsku vlagu, kapilarnu vlagu i ne dozvoljava gubitak vode. Otrovan je kada se proguta ili udahne (u većoj količini) i stoga izbjegavajte da jedete Holika Holika gel, obećavate? Slabo opasan.

Karbomer: Velika polimerna hemijska tvar sastavljena od monomera akrilne kiseline. Koristi se kao stabilizator emulzije i formiranje gela. Bezopasan.

Trietanolamin: Jaka alkalna supstanca koja se koristi kao surfaktant. Također prilagođava pH proizvoda. Vrlo često ga možete naći u proizvodima za hidrataciju kože. Srednje opasan sastojak, nije kancerogen, ali može dovesti do reakcije ukoliko ste alergični, također vas može otrovati. Siguran je za korištenje u kozmetici u ograničenoj koncentraciji.

Parfem: iako ga često viđamo na gotovo svim proizvodima, ovo je jedan od opasnijih sastojaka. Može izazvati iritaciju kože, očiju ili pluća. Riječ ‘parfem’ u listi sastojaka predstavlja neodređenu mješavinu raznih mirisnih hemikalija i sastojaka koji se koriste kao disperzanti mirisa poput dietil ftalata. Ove mješavine se često dovode u vezu sa alergijama, dermatitisom, respiratornim poteškoćama i potencijalnim oštećenjem reproduktivnog sistema. Najveću zabrinutost ovaj sastojak izaziva zato što je njegov identitet uglavnom nepoznat, odnosno, ne znamo tačnu mješavinu u većini proizvoda. Jako opasan. 

Fenoksietanol: Konzervans koji se koristi u kozmetici i proizvodima za ličnu higijenu. Isto kao i parfem, može izazvati iritaciju kože, oka i pluća. U kozmetici je uglavnom njegov % ograničen, uglavnom preporučljivo, a ne kao jasan zahtjev. U Japanu je, s druge strane, jasno definisano koliki % se smije naći u proizvodu. Holika Holika nije japanska, već korejska kompanija, stoga % fenoksietanola ovdje nije jasan. Slabo opasan.

Dakle, ne sadrži sastojke koje sam već navela kao NO-NO u kozmetici.


Prirodni Aloe Vera gel dobijam tako što odsječem jedan list Aloe Vere (što bliže korijenu, kako se biljka ne bi inficirala), isječem sve bodljice i skinem kožu, a zatim gel mažem na lice. Možete koristiti i blender, ali je ova moja verzija manje neuredna.

Poređenje:

  • Osim što je inače neuredan proces mazanja prirodnog gela na lice, ona također ima nešto neugodniji miris (ali hej, sve za ljepotu).
  • Za razliku od prirodnog gela, 99%  gel se brže upija i koža lica ne ostaje ljepljiva.
  • Prirodni gel daje jači osjećaj hlađenja kože
  • Nakon 5 minuta, oba gela matiraju kožu i hidratiziraju je. Osjećaj je poprilično sličan, osim što prirodni aloe vera gel malkice pecka kožu (ništa što ne možeš istrpiti).
  • Dok se 99% gel brzo upije i može se koristiti kao predigra (ha?) za šminku, prirodni gel ipak ostavlja osjećaj maske na licu. Prirodni gel morate saprati sa lica prije nego se krenete šminkati.
  • Otkad sam počela koristiti 99% gel (7 dana), koristim ga 2-3 puta dnevno i boja kože mi već izgleda zdravije i pore su manje. Svejedno, za razliku od prirodnog gela, ne utječe toliko na crvene potkožne akne.
  • Oba gela su savršena za opekotine i rane
  • Budući da imam masnu kožu, aloe vera 99% gel je jedan od rijetkih koje mogu koristiti da ne izgledam kao janjetina. Također, ne začepljuje pore i ne izaziva bubuljice.
  • Konzistencija proizvoda je odlična. Tekstura je vodena, ali gelasta, usprkos tome vrlo lagana. Osjećaj je kao da ste stavili malo gelastiju vodu na kožu (pratite me?).
  • Miris je osvježavajući i predivan.

99% gel se može koristiti na 8 načina:
1. Kao hidratantna krema
2. Kao maska za lice (sic!)
3. Losion poslije brijanja
4. Za podočnjake (jednostavno nanesite u većoj količini na blaznice i lezite)
5. Za kosu (peškirom osušene vrhove kose namažete malom količinom gela)
6. Njega noktiju
7. Losio za tijelo
8. Umirujući gel

Vrijedi li?

Budući da je poprilično jeftin, s obzirom da ga možete koristiti na bilo kojem dijelu tijela (250ml), ovaj aloe vera gel od mene ima DA jer mi kožu čini čistom i svježom. Pored hidratacije i hlađenja kože, može se koristiti kada izgorite na suncu ili vam se koža upali. Prikladan je za sve vrste tipova kože i ima duplo DA.

Oh, i da – ambalaža proizvoda je skroz simpatična (u obliku lista Aloe Vere) za razliku od drugih aloe vera gelova.

Moja biljka konačno može biti mirna, jer ću definitivno ponovno kupiti 99% Aloe Vera Gel i prestati kidati listove. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *